Líra könyvklub
Könyv keresés:
Aktuális katalógus
Könyvajánló
Egy Simbasi gésa élete
Egy Simbasi gésa élete Mitől válik egy gésa olyan különleges lénnyé, hogy egy vele töltött este is kisebb vagyonba kerülhet, miközben hajlamosak vagyunk művészetét összekeverni a prostitúcióval?

Kiharu Nakamura, korának leghíresebb Simbasi gésája saját történetén keresztül mutatja be, milyen a gésarendszer,és mit képvisel mai,modern világunkban.Kiharu évekig tanulta a gésák mesterségét, szigorú szabályokat tartva szem előtt, miközben a táncművészet ősrégi hagyományait,a teaceremóniát,az illemet és a társalgás művészetét sajátította el.

És mégis előfordult, hogy a világ különböző országaiban,de sokszor még Japánban is prostituáltnak tekintették.Kiharu, korának leghíresebb gésája olyan világhírességeket szórakoztatott, mint Charlie Chaplin vagy Jean Cocteau. Életéről Japánban filmet és színdarabot készítettek. Történetét pedig– könyvéből – a világon már több millióan ismerik.

Nakamura, Kiharu
Ára:
2890 Ft
Klub ár
2680 Ft

"Boldog volnék, ha akadnának legalább néhányan, akik könyvem nyomán megszabadulnak előítéleteiktől. A világnak akartam elmondani, KIK is valójában a GÉSÁK." – írja könyve előszavában a szerző. Vajon mi lehet az oka annak, hogy manapság egyre több könyv és film foglalkozik a gésák titkával? Mitől válik egy gésa olyan különleges valakivé, hogy egy vele eltöltött este akár egy kisebb vagyonba is kerülhet?

Kosárba Megvásárolom

 
Líra Könyv Zrt. Központ: 1086 Budapest, Dankó u. 4-8. Tel: 06 (1) 33-77-333, E-mail: lira@lira.hu