Líra könyvklub
Könyv keresés:
Aktuális katalógus
Könyvajánló
Uborkás fürjtojás-saláta málnaszósszal
Uborkás fürjtojás-saláta málnaszósszal (Különleges falatok ínyenceknek)

Hozzávalók 6 személyre: 2 szál kígyóuborka, 1 doboz füstölt fürjtojás, 1 doboz (30 dkg) fagyasztott málna, 10 dkg márványsajt, 2 dl tejföl, 2 dl kefir, 1 csokor petrezselyem, fél citrom leve, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors, csipetnyi cukor.


Előkészítése: A füstölt fürjtojást a zacskóból kibontom, olaját leszűröm. A sajtot turmixgépbe tördelem, hozzáadom a tisztított fokhagymát és a megmosott petrezselymet.
Ráöntöm a kefirt, a tojás olaját, a citromlevet a sót, a borsot és a cukrot. Pépesre keverem, ezután hozzáadom a már majdnem felengedett málnát (néhány szemet a díszítéshez félreteszek). Tizenöt másodpercig keverem. A megmosott, héjas uborkát megreszelem. A kis tojásokat félbevágom.


Elkészítése: Salátás tálba öntöm a sajtos málnaszószt, hozzákeverem a tejfölt. Megkóstolom, és ha szükséges, sóval-borssal tovább ízesítem. Ezután beleforgatom a reszelt uborkát és a fürjtojás-darabokat. A tetejét meghintem kevés petrezselyemzölddel, és elosztom rajta a félretett málnaszemeket.
Legalább fél napig érlelem a hűtőben. Pirított kenyér vagy kalácsszeletekkel tálalom. Isteni, mennyei előétel vagy vacsora.
Frank Júlia

 
 
Líra Könyv Zrt. Központ: 1086 Budapest, Dankó u. 4-8. Tel: 06 (1) 33-77-333, E-mail: lira@lira.hu