Karácsonyi ajándéktippek az Athenaeumtól (1)
Gyönyörű szakácskönyv, megható történetek, romantikus regények, erotikus bestsellerek

 

Bezselics Ildikó
A Két cica konyhája népszerű gasztrobloggerének első, rendhagyó szakácskönyve anyáknak és lányaiknak, azoknak, akik most ismerkednek a gasztronómia alapjaival, és persze haladó konyhaművészeknek is. Szakácskönyv az ünnepekre és a hétköznapokra, benne a ropogós malaccsülöktől a normandiai almatortáig szinte minden. Örömfőzés a mindennapokra.
256 oldal
3990 Ft
  
Andersen, Oscar Wilde és Dickens, Babits, Kosztolányi és Móricz. Ebben a kötetben tőlük, illetve a magyar- és a világirodalom egyéb mestereitől válogattunk megható karácsonyi történeteket. Tizenkét lélekemelő és szórakoztató mese az ünnepek ünnepéről, amikor a szeretet fényként ragyogja be otthonunkat, és mi is megállunk egy pillanatra, hogy gyermeki csodálattal nézhessünk egymásra. Egy szép és nemes karácsonyi ajándék a szeretet ünnepén mindenkinek, aki hisz a könyvek megváltó erejében.
208 oldal
1990 Ft
  
Jodi Picoult
Sage Singer egy pékségben dolgozva próbálja elfelejteni édesanyja tragikus halálát és saját boldogtalan magányát. Egy önsegítő csoportban megismerkedik Josef Weberrel, akivel életre szóló barátságot köt. De egy nap az idős Weber szörnyű titkot árul el a múltjából, és olyan szívességet kér Singertől, ami komoly erkölcsi dilemmába taszítja a nőt. Ki ez az ember, akit barátjának hitt, hol van a határ bűn és bűnhődés, megbocsájtás és kegyelem között? Hogyan védjük meg a családunkat, és miként léphetünk ki az ördögi körből, hogy végre ne a múlt diktálja a jövőt?
580 oldal
3490 Ft


Sara Rattaro
Viola egy tavaszi hajnalon üzenetet kap férjétől, Carlótól. Lányukat, a kirobbanóan szép és élettel teli tizenhét éves Lucét szörnyű baleset érte, élet-halál között lebeg. Viola a tragikus hírt éppen alkalmi szeretője karjaiban kapja, szenvedélyes viszonyait évek óta titokban tartja a család előtt. Az autóban a kórház felé robogva végigpergeti az elmúlt évek eseményeit, közös életük elrontott vagy éppen csodálatos pillanatait. Egy hazugságokkal, szenvedéllyel, megcsalással és bűnbánattal, haraggal és reménnyel teli időszak képei villannak fel. Hogyan jutottak idáig? Ki az a Viola, akit Carlo ismer, és kicsoda az a másik nő, aki rejtve maradt előle? A kórházban aztán kiderül, hogy a lánynak azonnali életmentő szervátültetésre van szüksége, és csak egy donor jöhet szóba: Viola...

A komoly hangvételű, Jodi Picoult és Cecelia Ahern női közönségét célzó regény immár világsiker.
176 oldal
2990 Ft
 
Sarah Dunant
A tizenötödik század végi Róma a világ szemében a művészet és kultúra fellegvára, miközben a vallási kegyetlenkedés és a politikai korrupció belülről emésztik az örök várost. Rodrigo Borgia VI. Sándor néven bevásárolja magát a pápaságba, de törvénytelen gyermekei iránti olthatatlan szerelme, esztelen gazdagsága és spanyol származása bosszúra készteti a várost irányító olasz főméltóságokat. Az idegen pápa legerősebb fegyvere fia, a lelketlen gyilkológép Cesare, de a fontos politikai szövetségek záloga mégis a tizenkét esztendős szűzlány, a későbbi hírhedt méregkeverő Lucrezia Borgia, aki három rosszul sikerült házasság és rengeteg fájdalom után maga lép a politika véráztatta színpadára...

Az olasz reneszánsz nagyregények koronázatlan királynője a világtörténelem és a tévésorozatok kedvelt méregkeverőiről, a Borgiákról festett lélegzetelállító, fordulatos és pontos képet. Ahogyan még sohasem láttuk őket.
656 oldal
3990 Ft
  
  
Amanda Stevens
Amanda Stevens paranormális-romantikus sorozata, a Sírkertek királynője folytatódik. A halottlátó temetőrestaurátor, Amelia Gray újabb megbízatást kap, ami majdnem az életébe kerül. Ezúttal ugyanis egy tó mélyére süllyedt ódon temető női kísértetei kérik a segítségét, miközben a látszólag csendes kisvárosban feltűnik a Gonosz, és ördögi tervet eszel ki... de talán pont ennyi kell, hogy az elátkozott Devlin szíve végre kitáruljon Amelia előtt... Romantikus történet, kalandregény és kísértet-sztori egyben, a paranormális románcok rajongóinak új kedvence.
376 oldal
3490 Ft
  
Cecelia Ahern
A szerző legújabb világsikere. Kitty Logan újságírónő karrierjét egy csúnya botrány kettétöri, ráadásul akihez segítségért fordulhatna a nehéz időkben, legjobb barátnője és mentora akkor tudja meg, hogy halálos beteg. Constance utolsó kívánsága, hogy Kitty írja meg helyette élete regényét, amire már nem maradt ideje. Az egyetlen sorvezető, amit Constance hátrahagy, egy 100 nevet tartalmazó lista, semmi több. Kik ezek az emberek? Valóban léteznek vagy csak a fantázia szülöttei? Milyen kapcsolatban állnak egymással, és mi lehetett a sztori, amit Constance hétpecsétes titokként őrzött? Kitty mindent feladva elindul, hogy beteljesítse barátnője végakaratát, és a rejtélyekkel teli, fordulatokban gazdag nyomozás során nem csak annak a száz embernek a meglepő és torokszorító történetét érti meg, akik a listán szerepelnek, de a nem mindennapi küldetés a saját életében is megannyi pozitív változást hoz.
396 oldal
3490 Ft


Cecelia Ahern
A szerző első nagy sikere végre újra kapható! Holly Kennedy élete tündérmesébe illő: férjhez ment a gimis szerelméhez, a jóképű Gerryhez, akivel hét éve élnek boldogan Dublinban, egy pici lakásban. Egy nap azonban Gerry fejfájása elviselhetetlenné válik, és az orvosok agydaganatot állapítanak meg nála. Van-e élet Gerry után? Vannak-e hétköznapok nélküle? Hollynak ezekkel a kérdésekkel kell szembenéznie. Holly Gerry halála után pár hónappal meglepő módon üzenetet kap férjétől, amelyben egykori szerelme őrangyalként vezeti át a lányt az új élete felé... Sikerül-e új munkát találnia? És új szerelmet? Sikerül-e nemcsak túlélnie az életet, hanem megélni is azt az üzeneteknek köszönhetően? Kivételes tehetséggel megírt regény gyászról, barátságról és az elveszett majd megtalált szerelemről. Egyszerre megindító és felemelő.
440 oldal
3490 Ft

Emma Becker
Az erotikus irodalom iránt rajongó húszéves Ellie a Facebook-on megismerkedik apja jóhírű sebészkollégájával, a negyvenes évei közepén járó, nős és családos Monsieur-vel, akivel rövid idő alatt szenvedélyes légyottok sorába bonyolódnak, mindig ugyanabban a párizsi hotelszobában, minden kedden. Ellie apró részletekre kiterjedően jegyzi le kettőjük túlfűtött és az őrületig pörgetett viszonyának történetét, a kíméletlen és gátak nélküli szex okozta beteges függőséget és a hiányából fakadó lelki gyötrelmeket. Szerelmes sms-ek, elsuttogott vagy félbeharapott szavak és erotikus üzenetek formájában kibontakozó, megdöbbentő és provokatív fejlődésregény, egy fiatal lány négy hónapig tartó utazása mennyből a pokolba, tragikus és életre szóló következményekkel.

Emma Becker önéletrajzi ihletésű regénye szélsebesen hódította meg az erotikus irodalom kedvelőinek szívét világszerte. A ,,fordított Lolitaként" magasztalt írás egy kamasz lány őszinte szerelmi vallomása és dühös ,,kitálalása" arról a férfiról, aki nemcsak a test örömeire tanította meg, de a lelkét is birtokba vette mindörökre.

Az erotikus, irodalmi értékű könyvek női olvasóinak kötelező!
428 oldal
3490 Ft
J. Kenner
Damien Stark mindössze egyet akar: uralni a testem és lelkem. Kívül-belül megtört, és én boldogan egyeztem bele, hogy kizárólag ennek a gyönyörű, titokzatos férfinak a tulajdona legyek. Én is azt akarom, hogy teljesen az enyém legyen. De hiába az elsöprő szenvedély, mégis van benne valami sötét, megfoghatatlan, ami felébreszti bennem a ragadozót...

Az Édes rabság az erotikus világsiker, a Stark trilógia második része. Nikki, az egykori szépségkirálynő és Damien Stark, a sportolóból lett milliárdos végzetes, szenvedéllyel teli kapcsolata tovább bonyolódik; Nikki végre megtudja az igazságot Damien sötét múltjáról, de ezzel olyan szörnyű és súlyos titkok birtokába jut, amelyek örökre Damienhez láncolják. Ha csak a férfi másként nem dönt...

A szürke ötven árnyalata rajongóinak, az erotikus és provokatív könyvek olvasóinak új kedvence.
428 oldal
3490 Ft
Darynda Jones
Charley Davidson nyomozónő már 5 évesen beszélt a halottakkal. Sőt, az is megesett, hogy a halottak kértek tőle egy-egy apró szívességet, mint például igazságszolgáltatást a gyilkosaiknak. Charley azonban nagy árat fizet a képességéért, álmában ugyanis egy titokzatos idegen akarja megkaparintani magának a testét...

Szexi és fordulatos, humoros és kemény, paranormális-romantikus detektívregény, J.R. Ward, a Megsebzett szerető írónőjének ajánlásával, Kresley Cole és Sherrilyn Kenyon rajongóinak.
440 oldal
3490 Ft
 
Cecelia Ahern
Elizabeth egy vidéki kisváros sikeres építésze, aki, ha a karrierjéről van szó, akkor tudatos és kemény, de az érzelmek terén jócskán van még mit tanulnia. Nem elég, hogy roppant félénk és szinte lefagy a pasik közelében, de mindezek tetejébe magára vállalja zűrös húga kisfiának nevelését is. Egy nap azonban Elizabeth jól megtervezett világába váratlanul betoppan a szerelem; a titokzatos és sármos Ivan képében, aki a visszahúzódó lány életét gyökeresen megváltoztatja. Sőt, a titokzatos idegen nem csak a lányból farag belevaló és kezdeményező nőt, de az álmatag kisváros életére is jó hatással van. Azonban van még pár megoldásra váró rejtély, mielőtt a ,,szélesvásznú boldogság" beköszönthet az életükbe. Vajon elég erős lesz-e Elizabeth megtartani magának a férfit?
360 oldal
2990 Ft
Cecelia Ahern
Rosie és Alex jóban-rosszban kitartanak egymás mellett, és életre szóló szövetséget kötnek az iskola és a felnőttek zord világa ellen. Az izgalmas órai levelezések alatt még nem sejtik, hogy életük következő jó néhány évét is így fogják eltölteni: egymással levelezve... A sors újra és újra elválasztja őket egymástól, hogy próbára tegye barátságukat, kitartásukat és őszinteségüket. A gyerekek komoly felnőtté cseperednek: mindketten dolgoznak, házasodnak, gyereket nevelnek, válnak, de a varázslatos kötelék, ami összeköti őket, életük minden öröme és bánata közepette is megmarad. Több van-e köztük puszta barátságnál? Ha kapnának egy utolsó lehetőséget, kockára tennének-e mindent az igaz szerelemért?
448 oldal
3490 Ft

Athenaeum 180
Ki tudna többet a visszautasíthatatlan bókokról és a szerelmes lélek rejtelmeiről, mint Petőfi Sándor? Minek nevezzelek? - kérdi, és szerelmes tekintetével bebarangolja csodálata tárgyát....
Voltak, akik megsértődtek, és voltak, akik a pályatárs elismerését látták abban, amikor Karinthy Frigyes 1912-ben irodalmi karikatúrát rajzolt róluk. ,,Babits Bihály" versei, vagy az Ady költészetét...
,,Iszonyúan magyar" - írta saját művéről Móricz, és (újra)olvasva az Úri murit, nem kételkedhetünk abban, hogy megállapítása a mai napig kísért. A közel száz éve született mű vaskos...
,,Szeretném, ha szeretnének" - mondja, kéri, könyörgi egy költői hang, ami hamisítatlanul adys. Meglepő, de Ady Endre akkor írta e sorokat, amikor végre elismert, sokak által megbecsült (és...
,,Az él igazán, aki másért él"
Timár Virgil vidéki gimnáziumban oktató, tudós szerzetestanár, aki felfigyel a tehetséges, okos Vágner Pista nevű fiúra. A csillogó szemű diák csüng tanára szavain, és amikor Pista anyja...
További Újdonságok
Fordította: Neset Adrienn
Élni fontosabb, mint túlélni.
,,Lehengerlő olvasmány." - Financial Times ,,Megrendítő és fájdalmasan komikus." - The Observer Az ilyen regények utat mutathatnak. - The Guardian ,,Ez a könyv megsemmisített. Megdöbbentem,...
CRISTINA CAMPOS
Fordította: Mester Yvonne
Mindannyiunknak vannak titkai
Őszinte regény házasságról, barátságról, vágyról és szerelemről. Férjek, szeretők és barátok jönnek-mennek, de az igaz szerelem örökre megmarad. Gabriela szereti a férjét, ám érthetetlen...
további újdonságok »
Kiemelt Ajánlatok
Fordította: Csősz Róbert
Mindenki idióta - csak én nem!
Bármerre nézünk, mindenhol csak irigyeket, örök optimistákat, egyszóval idiótákat látunk. Idegesítenek és fárasztanak a munkahelyünkön, a szabadidőnkben, az interneten és a politikában....
Anya csak egy van
Édesanyák, akik féltő szeretettel kísérik gyermekeik minden lépését. Asszonyok, akik akár életüket is feláldozzák értük. És nők, akiket sokszor nehezen értünk, pedig oly sok minden...