Johnson, Jane - A szerelem amulettje
Megjelenés ideje: 2011
ISBN: 9789632931296
504 oldal
Ára: 3490 Ft
A szerelem amulettje
Fordította: Veress Mihály
A sivatag rengeteg titkot rejt
Egy doboz, benne egy levél, egy arab írás a legendás tuareg királynőről és egy antik ezüst amulett - Isabelle-re ezt hagyja régész édesapja, és figyelmezteti: ne bolygassa a múltat!
A londoni adótanácsadó cégnél dolgozó határozott és kemény lány nem tud ellenállni az amulettből áradó erőnek, és Marokkóba utazik. Egy tuareg férfi segítségének köszönhetően szembesül a ténnyel, hogy az amulettbe rejtett írást már csak a sivatag végtelen homokdűnéi között élő nomád tuareg törzsek öregjei tudják elolvasni. A hozzájuk vezető út azonban életveszélyes, hiszen a nomádok évtizedek óta küzdenek kultúrájuk fennmaradásáért, és állandó harcban állnak az állam katonáival.
A Szahara forró homokjában Isabelle nemcsak az amulett titkát fejti meg, hanem rátalál párjára, felfedezi valódi származását és hozzájut igazi örökségéhez is.

A kötet irodalomjegyzéke <a href="http://kiadok.lira.hu/media/kiadok/athenaeum/szerelemamulett_ir.pdf" target="_blank"><strong>itt</strong></a>.
Fordította: Csősz Róbert
Mindenki idióta - csak én nem!
Bármerre nézünk, mindenhol csak irigyeket, örök optimistákat, egyszóval idiótákat látunk. Idegesítenek és fárasztanak a munkahelyünkön, a szabadidőnkben, az interneten és a politikában....
Anya csak egy van
Édesanyák, akik féltő szeretettel kísérik gyermekeik minden lépését. Asszonyok, akik akár életüket is feláldozzák értük. És nők, akiket sokszor nehezen értünk, pedig oly sok minden...