kiadvány oldalanként
Szakácskönyvek
Csigó Zita
Ez a könyv azt mutatja meg, hogyan lehet tudatosan, finoman, fantáziadúsan főzni csomagolásra való ételeket, legyen szó komplett ebédről, snackről vagy egy laktató salátáról. Minden receptnél kis ábra jelöli ezért a glutén-, a laktóz-, a tojás- és a hozzáadott cukor-mentességet, illetve ha vegetáriánus, vagy vegán az étel. A színes képekkel illusztrált könyvet mindenkinek szánjuk, aki szeretne magával vinni finom és tápláló ételeket: azoknak is, akik fizikai munkát végeznek, és azoknak is, akik mozgásszegény életmódot folytatnak. Ezért nincs kalóriakorlát: fogyókúrába illeszthető és magasabb kalóriatartalmú fogások egyaránt kerültek bele.

180 oldal
4990 Ft
Katarina Vuori - Janne Pekkala
Ízletes, házias ételek és Szent Iván-éjre, gólyaavatásra vagy rákünnepre való fogások egyaránt készülhetnek szaunában: szarvasragu, rákfarok, glögg és kalács... Amíg az étel a parti szauna kályháján fő, rajta tarthatjuk a szemünket a vízben játszó gyerekeken, vagy elmerenghetünk az augusztusi alkonyon. A könyvben található összes étel szaunában készült: a szaunakályha tetején vagy az égéstérben, a felöntőkanálban vagy a vízforraló üstben.
A gőzfürdőzés szüneteiben kirajzolódik a mai finn szaunakultúra képe is: van itt klasszikus gerendaszauna, jég- és sátorszauna, füstös és városi szauna, folyó- és tengerparti szauna, busz- és vasutasszauna, füstölő- és malátaaszaló szauna és még sok minden más. A szaunázás a finn élet szerves része, gyerektől az aggastyánig mindenki együtt izzad, falusiak és városiak, egyetemisták és híres emberek, síoktatók és aranymosók, motorosok és télapók egyformákká válnak a szauna gőzében.
192 oldal
5990 Ft
Amber Locke
Több mint 100 levesrecept, levesfeltét és egyéb ötlet az Instagram-sztár, Amber Locke (@rawveganblonde) konyhájából.

Amber Locke gyerekkora óta rajong a gyümölcsökért és a zöldségekért szülei veteményeskertjének köszönhetően. Mára komoly rajongótábora lett gyümölcsökből és zöldségekből készülő gyönyörű kreációinak, melyeket otthonában készít és fényképez.
Megrendelői és partnerei között van Jamie Oliver Big Feastival rendezvénye, az Anthropologie, a londoni Harrods és a Google. Ez a magyarul megjelenő első szakácskönyve.
144 oldal
3990 Ft
Eleonora Galasso
Róma az élő történelem és az eleven hagyományok városa, ez jelenik meg étkezési kultúrájában, ételei izgalmas sokféleségében és változatosságában.
A mai Róma konyhájában Eleonora Galasso, gasztronómiai író, blogger és Instagram sztár fogja a kezünket és kalauzol végig az örök város rejtett ékkövei, az ódon lakóházak, a macskaköves mellékutcák, a palazzók és a ma is élő gasztronómiai hagyományok világában.
A könyvben a gyors és egyszerű reggeliktől és vidám al fresco ételektől a találékonyan rögtönzött ebédekig és romantikus vacsorákig minden alkalomra találhatnak megfelelő receptet.
304 oldal
5990 Ft
Nemes Nóra
Egy ország kultúrájához a legrövidebb út a konyháján keresztül vezet. Én is ezen az úton indultam el abban a két évben, amit az Egyesült Államok nyugati partján töltöttem. Bár sokan azt gondolják, hogy az amerikai konyha kimerül a hamburgerben és a cukros fánkokban, aki hajlandó egy kicsit megismerni ennek a hatalmas országnak az étkezési szokásait és jellegzetes ízeit, a világ egyik legizgalmasabb fúziós kemencéjére bukkan. Ezzel a könyvvel nemcsak az volt a célom, hogy 65 jellegzetes receptet megosszak veletek, hanem az is, hogy megmutassam, hogyan láttam én a mindennapokat a Frederick street 307.-ből, az én amerikai konyhámból.
176 oldal
4990 Ft
Paula Grainger- Karen Sullivan
Hiányzik az életöröm? Fáradtnak és lomhának érzi magát? Kéne valami, ami feldobja? Igyon egy bögre finom herbateát, éljen a természet leghatásosabb gyógyszereivel. Több mint 70 finom, nyugtató, koffeinmentes herbatearecept a jó közérzetért.
A Csodateák című kötet ízletes herbateák receptjeit kínálja az olvasónak, amelyeket úgy állítottak össze, hogy megelőzzenek vagy gyógyítsanak tucatnyi közismert testi és érzelmi betegséget. A gyógyító herbateákat gyorsan és könnyen el lehet készíteni. Ha úgy érzi, legyengült, főzzön egy csésze Immunteát. Ez az antioxidánsokban gazdag és finom keverék hatalmas lökést ad immunrendszerének. Ha rosszul alszik, próbálja ki az Édesálom-teát - ez a csészébe zárt altatódal üdítő álomba fogja ringatni. Esetleg érzelmi támaszra van szüksége? Bánatűző teánk olyan hangulatjavító növényekből áll, amelyek biztosan mosolyt csalnak az arcára. Vagy hajnalig bulizott, és másnapos? Másnap reggel teánk segít visszanyerni az egyensúlyát és a lelki békéjét az átmulatott éjszaka után. A kívánt hatás szerinti tematikus fejezetekre osztott kötet olyan receptek seregét kínálja, amelyekkel távol tarthatja a betegségeket, megőrizheti jó egészségét, elővarázsolhatja magából a pozitív érzelmeket. A könyv végén a herba-pédiának nevezett mini lexikon egyenként is bemutatja a receptekben szereplő és Magyarországon is beszerezhető gyógynövényeket. Ezt követi a külföldi és magyarországi szakmai szervezetek és beszerzési források fontos jegyzéke, valamint a részletes mutató. A kötetben tehát mindent megtalál, amire szüksége van olyan gyógynövény főzetek készítéséhez, amelyek minden egyes cseppje táplál, erősít és gyógyít.
144 oldal
3990 Ft
Dale Pinnock
A tévéből is ismert szakácsdoktor, Dale Pinnock egy sor vadonatúj, egyszerű, ízletes recepttel tér vissza, amik élvezetessé teszik az egészséges étkezést. Könyvében hétköznapi helyzetekhez, és a mindennapi életvitelhez igazodó fogásokat mutat be, a tápláló reggelitől kezdve a csábító falatokon, gyorsan elkészíthető ebéden, laktató harapnivalókon, gyors vacsorákon, egészséges édességeken át a nagy baráti összejövetelekre javasolt fogásokig. A receptek között ráadásul találunk néhány kifejezetten egészséges koktélt is. Az ételek leírása mellett a szerző részletesen bemutatja az egészséges összetevők jótékony hatásait is, egy könnyen értelmezhető szimbólumrendszer segítségével pedig pontosan jelöli, hogy az egyes fogások a szervezetrendszer mely részeire vannak jótékony hatással. A Gyógyító ételek című fejezet pedig részletesen ismerteti az ételekben található hasznos összetevőket. A Gyógyító konyha 2. - Egészséges mindennapok című könyv 80 könnyen elkészíthető receptje praktikus, élvezetes megoldásokat kínál az egészséges étkezés mindennapi kihívásaira.
192 oldal
5990 Ft
Vétek György-Rosenstein Róbert
Sokan és sokat beszélnek manapság ,,sörforradalomról", amelynek nyomán végre Magyarországon is egyre változatosabb és jobb ihatunk, miközben ezek az italok - a borhoz hasonlóan - a gasztronómiában is helyet követelnek maguknak.
A Sörkönyvben elmeséljük, hogyan tört ki a sörforradalmi láz Amerikában, miként csapott át Európára, majd érkezett el hozzánk is az elmúlt években. Bemutatjuk a sörfőzés legújabb külföldi és hazai trendjeit, az új sörözőtípusokat, a különféle sörfajtákat és azt, hogy napjainkban miként válik a sör egyszerű tömegtermékből a gasztronómia kiemelt szereplőjévé.
Könyvünkből bárki megtanulhatja, hogyan kell sört kóstolni, szervírozni és azt is, hogy melyik sörtípushoz melyik sör illik a leginkább. S hogy megmutassuk, hogy mihez lehet kezdeni a sörrel a konyhában, közel harminc izgalmas étel és néhány sörkoktél receptjét is közreadjuk.
200 oldal
5990 Ft
Déri Szilvia
,,Ez a könyv neked szól, aki mindig rohansz, és ha megéhezel, rendelsz valami szörnyűséget egy ételkiszállító cégtől, ám a főzéshez még mindig nem jött meg a kedved. Neked, aki városban élsz és talán épp szingli vagy, de ha nem, az ebédet és a vacsorát akkor is a laptop mellett eszed meg, mert ugye a határidők. Neked, akinek tele a borhűtője, de tuti, hogy üres a frigója. Neked, aki eddig azt hitte, a tej dobozban terem. Pedig a főzés nem kell, hogy stresszel járjon, és nem muszáj az egész napod rááldozni. Egy ételt elkészíteni nem sokkal több idő, mint megvenni a félkész, üveges/zacskós/fagyasztott változatot, a végeredmény pedig hidd el, csodás lesz! Ha pedig rászánod magad és nekiállsz főzni, meglátod, az életed hirtelen megtelik majd éhes, de hálás barátokkal, és egyik percről a másikra egy szappanopera kellős közepén találod majd magad! Ahol ugyanis étel van, ott buli van. Mindig. Hogy is mondják? Az élet a legnagyobb forgatókönyvíró? Ragadj hát fakanalat, és soha többé nem fogsz unatkozni, megígérhetem!"
160 oldal
4990 Ft
Frank Júlia
,,A kötet, amelyet most a kezében tart, kissé rendhagyó, mert nem szakácskönyv, bár van benne sok recept is. Főként olyan utazási élményeimről mesélek, amelyek érdekesek, szokatlanok, közük van a gasztronómiához, néhányuk az életem különleges fordulataihoz, élményeihez kapcsolódik. Amolyan >>ízes élet - ízes étel<<, annál is inkább, mert az utazások folyamán megkóstolt különlegességek receptje minden fejezet végén megtalálható." Frank Júlia
196 oldal
3490 Ft
Nyáry Krisztián
,,Fene bánja, megesett. Szerelmes vagyok." - Móricz Zsigmond Simonyi Máriának - 1923

Nyáry Krisztián összegyűjtötte a magyar kultúrtörténet legszebb, legérdekesebb vagy éppen legfelháborítóbb...
Daniela Mari
Fordította: Kárpáti Zsuzsa
Daniela Mari a Milánói Egyetem professzora, az időskori betegségekkel
foglalkozó kutatócsoport vezetője számos orvostudományi
társaság tagja, volt elnöke. A szerző arra kíváncsi, hogy
valójában...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ