Megjelenés ideje: 2010
ISBN: 9789636432539
- oldal
Méret: 137 x 197
Ára: 3500 Ft
A druidák
Fordította: Valló Gábor
Kevés vallás vezetői hagytak maguk után olyan mély nyomokat az európai kultúrtörténetben, mint egy titokzatos nép még titokzatosabb papjai, a druidák. Az ősöreg tölgyfák árnyékában élő ,,nemes vademberek" papjai - akik birtokában voltak valami olyasféle tudásnak, amelyet mi, civilizált városiak már rég elfelejtettünk - tudósok és laikusok képzeletét egyaránt lángra gyújtották a reneszánsz óta.
A szerző, aki egyike volt a világ vezető régészeinek, könyvében arra vállalkozik, hogy szétválassza a valóságot a képzelettől, a régészeti és történeti tényeket évszázadok rárakódott fantáziáitól. A kötet különösen érdekes eszmetörténeti utazásra invitál minket az újkorba, megmutatva, hogyan született meg a fehér köpenyben, Stonehenge köveinél titokzatos rítusokat bemutató, ősz szakállú druida merőben hamis képe, amely kiirthatatlanul meggyökeredzett gondolkodásunkban.
Stuart Piggott a druidákról tudósító klasszikus szerzők és egyéb források felhasználásával, továbbá a régészet eredményeinek segítségével pontos képet rajzol mindenekelőtt a kelta papságról, de magáról a kelta kultúráról is.
Alapos, hiteles tudományos-ismeretterjesztő mű ez a könyv. Nagy érdeme, hogy mindvégig olvasmányos, az érdeklődést fenntartó módon rögzíti a tényeket, amelyeket jó néhány fekete-fehér és színes kép illusztrál.
Fordította: Tóth Bálint Péter
A szerelem istene végre méltó ellenfelére talált? Pszükhé, a mükénéi királylány születésekor vészterhes jóslatot kap: majdan legyőzi azt a rémet, amelytől még az istenek is tartanak....
Fordította: Pejkov Boján
Izgalmas, üde és észvesztően humoros elsőkrimis bemutatkozás egy csapat detektívvé avanzsáló kismamáról. Alice és a párja, Joe számára az álmos kis falu, Penton ideális helynek tűnik...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ