Jean-Jacques Antier - Déli-tengerek foglya
Megjelenés ideje: 2011
ISBN: 9789636432805
342 oldal
Méret: 137 x 197
Ára: 3600 Ft
Déli-tengerek foglya
Fordította: Berényi Pál
A történet a 18. században játszódik. Jeanne Barret, lelkes botanikus, férfinak öltözik, és matróznak szegődik egy hajóra, hogy követhesse szerelmét, Philibert Commersont világkörüli útján, amelynek fő célja új fűszernövények begyűjtése. Két hajón is szolgál XV. Lajos fennhatósága alatt, ezek a l\'Étoile és a la Boudeuse.
Részese a Rocheforttól Rio de Janeiróig tartó hajóutaknak, végignézi Magellán Moluques-szigeti vereségét, miközben több csapást is megél a hajón: vihart, skorbutot, éhezést, kannibálok támadását. Mégis a legnagyobb veszély, ami fenyegeti, hogy rájönnek női mivoltára és vasra verik vagy partra teszik.
A 18. században egyáltalán nem szokványos Jeanne története. Ő az első botanikus, kalandvágyó nő, aki körülhajózza a földet.
Fordította: Fügedi Tímea
ÉLFESTETT KIADÁS! Vannak ajtók amelyeket sosem lenne szabad kinyitni... Cassie Andrews teljesen átlagos életet él. A napjait szeretett könyvei között tölti, egy New York-i könyvesboltban, ahol...
Fordította: Tóth Bálint Péter
1981-ben az egész világ Londonra figyelt, ahol örök hűséget fogadott egymásnak a brit királyi trón örököse és a gyönyörű menyasszonya. Azóta csaknem egy évtized telt el, ám a világ...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ