- - Cinege Mici meséje
Megjelenés ideje: 2011
ISBN: 9786155028748
28 oldal
Ára: 2490 Ft
Cinege Mici meséje
Fordította: Orosz Anett
,,Mindig kell, hogy legyen egy legelső" - mondja a mesében a király, és a gyerekek ebből megtanulhatják, hogy ne megszokások alapján válasszanak, hanem vágyaik szerint. Vidám és tanulságos könyv a női és férfi szerepek megváltozásáról és a próbálkozás bátorságáról.
/Boldizsár Ildikó - mesekutató/

Laposföld birodalmának udvari bolondja nyugdíjba vonul, ezért a király az utódját keresi.
Boglya Boldi szerint az ő tarsolya rejti a legmókásabb szóvicceket. Piros Vilmos díszes csörgőbotjával szeretné szórakoztatni őfelségét. És ott van Cinege Mici is, aki lány létére szívesen kipróbálná magát udvari bolondként. Ezért a fogcsikorgató télben hét szoknyát húz magára, a fejére dunnát csavar, és a befagyott folyó jegén serpenyőből készült korcsolyacipőben siklik a kastélyig.
Mindhárom udvaribolond-jelölt a kastélyban maradhat, hogy őfelsége próbára tegye őket. Sőt elkísérhetik a királyt egy szánkirándulásra is, amelyen Cinege Mici menti meg mindannyiuk életét. De vajon kit választ végül udvari bolondjának a király?
Fordította: Halmai Gergely
Ismerős a mese: adott egy kedves és gyönyörű fiatal lány, aki édesanyját gyászolja; egy odaadó apa, aki mindent megtesz, hogy visszahozza az anyai szeretetet a lánya életébe. És egy önző,...
Fordította: Kallai Nóra
Traktorok, kombájn, targonca! Egy gazdaságban rengeteg hatalmas és érdekes jármű van, amelyek sosem fogynak ki a munkából. El kell vetni a magokat, gondozni kell a földet, majd be kell takarítani...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
JÁTÉKSZABÁLYZAT