kiadvány oldalanként
Hangszeres művek
Erkel Ferenc
Erkel Ferenc,aki éppen két évszázaddal ezelőtt született (1810-1893), a 19. századi magyar nemzeti opera megteremtője volt; legismertebb operái a Hunyadi László és a Bánk bán; a budapesti Zeneakadémia első igazgatója. A Himnuszt (Kölcsey Ferenc versét) 1844-ben zenésítette meg.
Az album Erkel saját művei (Hymnus, Rózsa végbúcsúja) mellett a Rákóczi-induló és Erkel legismertebb operái egy-egy részletének átiratát (a Hunyadi nyitányát, a Bánk bán bordalát), valamint Heinrich Wilhelm Ernst cseh hegedűművész Erkel életében rendkívül népszerű (és ma is kedvelt) két hegedűdarabjának átiratát tartalmazza. A művek címanyaga magyar, német és angol nyelvű.
56 oldal
1790 Ft
Erkel Ferenc
Az MTA Zenetudományi Intézetének gondozásában jelent meg Erkel Ferenc operái kritikai összkiadásának második darabja, mely a zeneszerző egyik legnépszerűbb operájának első nyomtatott partitúrája.
3 köteteben 850 oldal + 70 oldal melléklet
920 oldal
90000 Ft
Joseph Haydn, átdolg. Helmut Brook
A Haydn-évfordulóra jelent meg a német Helmut Brook átirata Haydn korábbi baryton-triószonátájából (amelynek eredetijét a Széchényi Könyvtár Zeneműtára őrzi). A két tenor- és egy basszusfurulyára készült átirat (a legalsó szólam más basszushangszeren is játszható) a képzett furulyások számára alkalmas kamaradarab: könnyen játszható, dallamos, tetszetős szórakoztató mű.
16 oldal patitúra + szólamanyag
16 oldal
1490 Ft
Rózsavölgyi Márk, átdolg. Helmut Brook
Az Első Magyar Társastáncz Rózsavölgyi Márk leghíresebb vonósnégyese, amelynek kéziratát az Országos Széchényi Könyvtár Zeneműtára őrzi. Az átdolgozást a furulyának a magyar népzenében játszott fontos szerepe indokolta. Ebben a formájában kellemesen színesíti a furulyarepertoárt, és mint hatásos előadási darab is érdeklődésre számít.
16 oldal partitúra + szólamanyagok
16 oldal
1990 Ft
Wolfgang Amadé Mozart
A könyv átgondolt szűréssel nyújt bőséges válogatást a Mozart-család levelezésének nyolckötetes összkiadásából. A válogatás Wolfgang legfontosabb és legérdekesebb levelei mellett gazdagon merít az apa,...
Bozó Péter
Liszt Ferenc szerteágazó életútjának és életművének számos mozzanata jól ismert: az Európát beutazó zongoravirtuóz rendkívüli sikerei köztudomásúak, a Weimarban letelepedett progresszív komponista legfontosabb...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép