268 - Receptek a Két cica konyhájából
Megjelenés ideje: 2013
ISBN: 9789632932880
256 oldal
Ára: 3990 Ft
Receptek a Két cica konyhájából
Örömfőzés a mindennapokra
Az Index blog ajánlójából ismert Két cica konyhája szerzőjének első, rendhagyó szakácskönyve, több mint 200 szezonális recepttel. A könyv ismerteti az alapvető háztartási tudnivalókat a kamra feltöltésétől a heti bevásárló listáig. Még egy nászajándéklistát is összeállíthatunk a segítségével, hiszen tételesen felsorolja a könyvben szereplő receptek elkészítéséhez szükséges eszközöket. Hazai, bármelyik piacon vagy szupermarketben beszerezhető alapanyagok felhasználásával mutat be a magyar konyha hagyományaira épülő, mégis egészséges és változatos, könnyen elkészíthető ételeket. A recepteknél piktogramok jelölik a glutén-, tej-, tojásmentes, valamint cukorbeteg barát fogásokat, de megtudhatjuk az előkészítéshez és az étel elkészítéséhez szükséges idő hosszát is. Jelöli a nehézségi fokot és lépésről lépésre, pontos magyarázatokkal írja le a készítés metódusát. Ezen túlmenően bevezet az alapvető konyhatechnikai eljárások rejtelmeibe: megismerhetjük a sűrítési eljárásokat, az alaplé készítést, a tökéletes piskóta titkát, de megtudhatjuk azt is, melyik ételtípushoz milyen húst vásároljunk. Tökéletes alapszakácskönyv mindenkinek, aki otthon nem tudta, vagy nem akarta megtanulni a háztartás vezetését.

Vélemények a könyvről:

"Amennyiben a recenzens járatos a gasztronómiában és szakácskönyvek szerzője is, újságíró, általában nem szokott lelkesedni az újabb művekért e tárgyban, most azonban kivételt tesz, mert Bezselics Ildikó munkájáról kénytelen a legjobbakat elmondani."
Euroastra.hu

„Hagyományos ízek egészségesen és gyorsan – ezek az alapelvei Bezselics Ildikó szakácskönyvének, amely a napokban jelent meg. A Két cica konyhája bloggerének – aki a Metropol egyik szerzője is – ez az első ilyen kötete.”
Metropol

„Vannak könyvek, amelyeknek nem a könyvespolcon, hanem leginkább a konyhában van a helye. A pulton, a hűtő tetején, a stelázsin, bárhol a kezünk ügyében. Az sem baj, ha foltosak lesznek. …Bezselics Ildi… örömfőz, és az örömfőzést nála örömbeszerzés előzi meg, amihez először is kell egy jó lista. Ezt tanulom, mert nekem sosincs, folyton improvizálok a piacon. S lehet még tőle tanulni az örömeszközök beszerzésének, az örömspájzolásnak, de még az örömmosogatásnak a mikéntjét is. Közben odavet a keményfedelű spirálosba vagy 150 receptet az igen aktuális sörös malachús tortától a citromfüves mandarinkompótig kezdőknek és haladóknak, alsósoknak, felsősöknek.”
HVG

" Bezselics Ildikó mostantól olyan nekem, mint Nigella Lawson fénykorában."
Hegyi Zoltán, MNO

"Az örömfőzés jeligéjű kötetnek a tanácsadói szerepe vetekszik a kulináris értékével. A bevásárlástól a főzésen keresztül, a takarításig Két cica konyhája mindenkinek segítséget nyújt, aki az anyukájától nem tudta vagy nem akarta megtanulni a háztartás vezetését."
Gastro.hu
Újságíró, a Marie Claire és a Haszon Nőknek magazinok egykori alapító-főszerkesztője, az Index blogajánlójából ismert népszerű gasztroblog, a "Két cica konyhája" szerzője.
Jodi Picoult - Samantha van Leer
Mi van, ha mégsem élnek boldogan, amíg meg nem halnak?
Az igazi tündérmesék nem a nyúlszívűeknek valók. Ezekben a gyerekeket boszorkányok falják fel és farkasok kergetik; a nők kómába esnek vagy éppen gonosz rokonaik áldozatául. Valahogy mégis minden fájdalom...
Tóth Csaba
Vajon a valóságban is működhetne a Star Trek pénz nélküli világa? Miért nem akart Katniss Everdeen a lázadás arca lenni? Aligha van olyan sci-fi-rajongó, aki ne akarna még többet olvasni Luke Skywalkerről...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép