Hannibal Lecter atyja 13 év után új regénnyel jelentkezik
Thomas Harris megteremtette Hannibal Lectert, de Hannibal is megteremtette Harrist. Kérdés, hogy mire mennek egymás nélkül.

Ez lesz Thomas Harris első regénye a 2006-os Hannibal ébredése után, és ez lesz 40 éve az első, amiben nem szerepel az irodalomtörténet egyik leghíresebb szörnyetege, a kifinomult, pszichopata kannibál.

A jelenleg még cím nélküli regényt 2004-ben rendelte be a kiadója, és 2019 májusára időzítik a megjelenését. A kiadó képviselője szerint tekintve, hogy elsősorban a Hannibal Lecter figurának köszönhetően Thomas Harris megkerülhetetlen név a kortárs szórakoztató irodalomban, a megjelenés körül nagy felhajtásra számíthatunk. Addig marad a titokzatoskodás, hogy pontosan mi lesz ebből. Annyi biztos, hogy thrillert várhatunk.

Harris eddig mindössze egy könyvet írt Lecter nélkül, 1975-ös első regényét, a Fekete vasárnapot követő Vörös sárkányban viszont már feltűnik a hírhedt pszichiáter-sorozatgyilkos, aki egy FBI-ügynöknek segít a cellájából egy sorozatgyilkos megtalálásában.

A bárányok hallgatnak és a belőle készült 1991-es film emelte be Lecter figuráját a köztudatba, és mindjárt kultuszt is teremtett. Ez utóbbiban persze nem kis szerepe volt Anthony Hopkins alakításának. Thomas Harris pedig egy csapásra nemzetközileg elismert bestselleríró lett.

A tetralógiává duzzasztott sorozat következő kötetében, a Hannibalban Lecter már egyértelműen főszereplő, míg a Hannibal ébredése Lecter korai életét meséli el.

 

A teljes cikk itt érhető el

 

 

Fordította: Tóth Bálint Péter
1981-ben az egész világ Londonra figyelt, ahol örök hűséget fogadott egymásnak a brit királyi trón örököse és a gyönyörű menyasszonya. Azóta csaknem egy évtized telt el, ám a világ...
Fordította: Szabó István
A korábban nyomozóként dolgozó Mickey Gibson mozgalmas életet él: egyedülálló anyaként igyekszik ellátni két kisgyermekét, miközben a ProEye nevű magánnyomozó ügynökségnél végzett...
Fordította: Tóth Bálint Péter
A szerelem istene végre méltó ellenfelére talált? Pszükhé, a mükénéi királylány születésekor vészterhes jóslatot kap: majdan legyőzi azt a rémet, amelytől még az istenek is tartanak....
Fordította: Pejkov Boján
Izgalmas, üde és észvesztően humoros elsőkrimis bemutatkozás egy csapat detektívvé avanzsáló kismamáról. Alice és a párja, Joe számára az álmos kis falu, Penton ideális helynek tűnik...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ