Kim Fupz Aakeson et. al. - Tízparancsolat - Skandináv novellagyűjtemény
Megjelenés ideje: 2009
ISBN: 9789636431389
236 oldal
Méret: 20 x 200
Ára: 2700 Ft
Tízparancsolat - Skandináv novellagyűjtemény
,,A nap már lenyugvóban volt. Arcát elrejtette az esőfátyol mögött, amely érintésében már a tavaszt idézte, de hőmérséklete még nagyon is a télre emlékeztetett. Hideg érzéstelenítőként hatott a bőrre; szinte lezsibbasztotta.
Lassan fogtam csak fel, mint egy megkésett visszhangot, de végül csak meghallottam, hogy valaki becsapja egy kocsi ajtaját a parkolóban. Léptek hallatszottak mögöttünk. Nehéz, végzetes léptek."

Meggyilkolt öregasszony, meggyalázott Isten, elárult testvér, szüleit nem tisztelő fiú, mások tulajdonára vágyó szerencsétlen, férjét csapdába csaló feleség, depresszióban elmerülő ex-hacker, félszeg tizenéves, az elmúlással szembenéző ember... Az irodalom válasza arra a kérdésre, mit is jelentenek a mózesi törvények a modern, globalizálódó világban.
Bár a válogatásnak bizonyos értelemben keretet adnak a parancsok, az olvasó mégis színes, stilisztikailag is meglehetősen különböző összeállítást tart a kezében, amely ízelítőt ad a kortárs dán, norvég és svéd rövidpróza-irodalomból. Huszonegy hamisítatlanul skandináv alkotás az emberi kapcsolatokról, vagy inkább azok hiányáról, szerelemről, életről és halálról. Elmúlás feletti töprengés, megoldandó rejtélyek, realista társadalomrajz.
Fordította: Tóth Bálint Péter
A szerelem istene végre méltó ellenfelére talált? Pszükhé, a mükénéi királylány születésekor vészterhes jóslatot kap: majdan legyőzi azt a rémet, amelytől még az istenek is tartanak....
Fordította: Pejkov Boján
Izgalmas, üde és észvesztően humoros elsőkrimis bemutatkozás egy csapat detektívvé avanzsáló kismamáról. Alice és a párja, Joe számára az álmos kis falu, Penton ideális helynek tűnik...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ