Michel de Grece - A Régens gyémánt elrablása
Megjelenés ideje: 2010
ISBN: 9789636432102
- oldal
Méret: 137 x 197
Ára: 2900 Ft
A Régens gyémánt elrablása
Párizs, 1792 szeptembere - alig egy hónappal XVI. Lajos trónfosztása után és négy hónappal a király kivégzése előtt Franciaországban szinte minden lehetségesnek tűnik.
Egy angol kémnő, egy sármos tolvaj és néhány tucat nincstelen kalandor az évezred legnagyobb rablására készül. A francia királyi kincstár diszkrét kiürítésére szövetkeznek, melynek legfőbb ékességei a koronaékszerek és Európa leghíresebb gyémántjai. Köztük a Régens, amelynek súlya és szépsége fölülmúlja minden ismert drágakőét, és tökéletes megmunkálása és tisztasága miatt ma is a világ legszebb gyémántjaként tartják számon.
Michel de Grece korabeli nyomozati és törvényszéki jegyzőkönyvek alapján rekonstruálja a kétszáz évvel ezelőtti eseményeket, és miközben az izgalmas történet során felvonultatja a korszak leghíresebb személyiségeit, a forradalom bürokratikus gépezetébe is betekintést enged. Mozgalmas, mégis finoman rajzolt képet ad a francia főváros hétköznapjairól.
Nagyhatalmi ambíciók és szerelmi intrikák, politika és korrupció, a történelem árnyékában zajló tragikus és szerencsésebb sorsok szövevénye e történet, mely egyszerre kémregény, családi dráma és a forradalmi Párizs sokszínű freskója.
Fordította: Fügedi Tímea
Amikor Wren rájön, hogy a vőlegénye másba szerelmes, úgy érzi, a meghasadt szíve sosem forr össze többé. Wren azt reméli, hogy az apja és a mostohaanyja indianai farmján töltött nyár majd...
Fordította: Tóth Bálint Péter
A szerelem istene végre méltó ellenfelére talált? Pszükhé, a mükénéi királylány születésekor vészterhes jóslatot kap: majdan legyőzi azt a rémet, amelytől még az istenek is tartanak....
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ