Mándy Iván - Mándy Iván válogatott levelezése
Megjelenés ideje: 2018-10
ISBN: 9789631437584
488 oldal
Méret: 124 x 197
Ára: 4999 Ft
Mándy Iván válogatott levelezése
Valóban idegenkedett Mándy Iván a levelezéstől? Különbözik a próza- és levélírói nyelve? Nem szeretett különösebben irodalomról beszélni? Törődött az alkotásai sorsával? A külföldi megjelenéssel? Tényleg annyira szerették a pályatársai? Gyakran beszűrődött az élete a prózájába? Általában arról írt, ami a közvetlen környezetében történt? Tetőtől talpig úriember volt? Művész létére egyfajta civil magatartás jellemezte? Csak kávéházban, futballpályán, moziban érezte jól magát? Kizárólag Pest érdekelte, a vidék, a természet viszont hidegen hagyta? Zárt világban élt? Nem tartotta a kapcsolatot a rokonságával? A házasság megváltoztatta? Volt nagy szerelme a felesége előtt? A humora soha, még a legnehezebb években sem tűnt el? Sok kérdés, sok sztereotípia - mindet mérlegre tehetjük Mándy most először kézbe vehető levelezését olvasva, amelyet Darvasi Ferenc bőséges, informatív jegyzetanyaggal és különleges fényképekkel ad közre.
SAJTÓ

Szeretve tisztelt Főcsatár - Mándy Iván levelezéskötete az év egyik legemlékezetesebb könyve. Takács Márton, HOsszabbítás.hu, 2018. 10. 18.

„Még ha nem is volt forradalmár alkat, azt lehet tudni, hogy sokat járta az utcát a forradalom alatt” – Darvasi Ferenc szerkesztővel beszélgettünk a száz éve született Mándy Ivánról. Ayhan Gökhan, Izsó Zita, 061.hu, 2018. 10. 21.

A pálya széléről a centrumba. Balogh Ernő, Népszava.hu, 2018. 10. 25.

Mándy Iván két levele. Tamás Péter, Apokrif Online, 2018. 10. 26.

A megszólított ember. Reményi József Tamás, Revizoronline.com, 2018. 11. 29.

Darvasi Ferenc: Mándy Iván focista és karmester szeretett volna lenni. Takács Márton, Hosszabbitas.hu, 2018. 12. 23.

Tribűnök, strandok, trafikok, levélszekrények – “Szeretve tisztelt Főcsatár”- Mándy Iván válogatott levelezése című kötetről. Nullahategy.hu, 2019. 01. 22.

Závada Pál
Závada Pál új könyvének hősei az ország legnagyobb vállalatbirodalmának, a Weiss Manfréd Műveknek az örökösei - a gazdasági, politikai és szellemi élet ismert szereplői és magánemberek, barátok és vetélytársak,...
Schein Gábor
Az újrakezdés regénye
Kiefer, a magányos és elszigetelt kisvárosi számtantanár fokozatosan kénytelen rádöbbenni arra, hogy addigi élete és hivatása tarthatatlan és értelmetlen. Mindezt jegyzeteiben akkurátus pontossággal rögzíti...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ