Závada Pál - Hajó a ködben - ÜKH 2019
Megjelenés ideje: 2019-06
ISBN: 9789631438550
420 oldal
Ára: 4299 Ft
E-könyvben is
Hajó a ködben - ÜKH 2019
Závada Pál új könyvének hősei az ország legnagyobb vállalatbirodalmának, a Weiss Manfréd Műveknek az örökösei - a gazdasági, politikai és szellemi élet ismert szereplői és magánemberek, barátok és vetélytársak, nők és férfiak, egy izgalmas viszonyokból szőtt, nagyszabású rokonság. De minthogy többségük zsidó származású, és 1944 életveszélyes tavaszán vagyunk, az ő történetük - a családtagok roppant vagyona folytán - egyszeri és különleges lesz, huszadik századi történelmünk egyik közismert esetévé válik. Ezt a históriát híven próbálja követni a Hajó a ködben - műfajára nézve viszont hamisítatlan Závada-regény: Hőseinek közvetlen közeléből tudósít, megszólaltatja őket a túlélésért folytatott vagy éppen szerelmi természetű küzdelmeikben, megalkuvás, árulás vagy heroikus helytállás közben. S miközben a viták a rokonság közös sorsa körül forognak, annak is tanúi lehetünk, ki miért és hogyan dönt a maga üzleti- és szívügyeiben, távozás és maradás dolgában - vagy akár végső élet-halál-kérdésekben.

SAJTÓ

Az alku. radnóti Sándor, Élet és Irodalom, 2019. 06. 21.

A lágerben – Závada Pál Hajó a ködben című regényéből olvas fel. Mindennapkonyv.hu, 2019. 06. 27.

Závada Pál: Sokkal mélyebbek a szorongásaink, mint a demokratikus értékrendünk. Szentgyörgyi Rita, Hvg.hu, 2019. 06. 30.

„Egy romlás a másikra jő” – A Weiss család Závada Pál regényében. Balogh Ernő, Nepszava.hu, 2019. 07. 01.

Ha „elmúlnak az elmulnivalók” Nagygéci Kovács József, Revizoronline.com, 2019. 07. 16.

Véres élethajó. Csanda Gábor, Dunszt.sk, 2019. 07. 25.

1954-ben született Tótkomlóson. Első könyve, a Kulákprés című szociográfia 1986-ban jelent meg, novelláskötete, a Mielőtt elsötétül 1996-ban. Egy évvel ezután adta ki a Magvető Jadviga párnája című nagyregényét, amely azóta is az egyik legnagyobb könyvsiker Magyarországon.
Krasznahorkai László
Homéroszi meneküléstörténet képekkel és zenével

Annak, ,,aki menekül, éppen abban a világban kell léteznie, amelyik elől és amelyik miatt menekül" - olvassuk Krasznahorkai László új könyvében,...
Darvasi László
Képzeletbeli német kisvárosban időzünk, valamikor a romantika idején. Ködös, késő őszi napokon magyar sellőt szállítanak a településre. Csakhogy a lény elszökik, majd furcsa szerelembe keveredik a szénégető...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ