Kerangal, de Maylis - Hozzuk rendbe az élőket
Megjelenés ideje: 2019-11-18
ISBN: 9789631438895
272 oldal
Ára: 3699 Ft
E-könyvben is
Hozzuk rendbe az élőket
Fordította: Kiss Kornélia
Egy téli reggelen három fiú indul szörfözni a francia partokhoz. Hazafelé balesetet szenvednek, és egyiküknél már csak az agyhalál beálltát tudják megállapítani az orvosok. A 19 éves Simon Limbres szüleinek életük legnehezebb döntését kell meghozniuk: felajánlják-e fiuk szerveit, köztük a már csak gépekkel életben tartott szívét, hogy megmentsék vele a transzplantációs lista élén állókat. Kerangal végigvezeti az olvasót az élet és a halál közti láthatatlan sávon, bemutatja a szervátültetés szigorúan szabályozott jogi és orvosi folyamatát, a beavatkozás során felmerülő erkölcsi dilemmákat, és az orvosok heroikus küzdelmét az életért. A Hozzuk rendbe az élőket 24 óra története, egy emberi szívé, a halálos autóbalesettől a pillanatig, amíg dobogni kezd - másvalaki testében.
SAJTÓ

Beleszakad az ember szíve Kerangal szívátültetésről szóló regényébe. Forgách Kinga, Könyvesblog.hu, 2019. 12. 08.

Más életéért add a szíved, szívem – Maylis de Kerangal: Hozzuk rendbe az élőket. Tinkó Máté, Mindennapkönyv.hu, 2020. 01. 11.

Maylis de Kerangal: Hozzuk rendbe az élőket. Bak Róbert, Ekultura.hu, 2020. 01. 22.

A szív útja. Vándor Judit, Revizoronline.com, 2020. 03. 04.

Teljes szívből. Radvánszky Anikó, Élet és Irodalom, 2020. 06. 19.

Maylis de Kerangal francia író 1967-ben született Toulonban. Hozzuk rendbe az élőket című regénye 2017-ben számos irodalmi díj után elnyerte a nagy presztízsű Wellcome-díjat, amelyet minden évben olyan irodalmi vagy ismeretterjesztő kötetnek ítélnek oda, amely sokat tesz az egészségügy és az orvostudomány népszerűsítéséért.
Fordította: Scholz László
García Márquez eddig sosem publikált kisregénye
Gabriel García Márquez sosem publikált kisregénye a világpremierrel egy időben jelenik meg magyarul Scholz László fordításában. Az öt rövid történet egy Ana Magdalena nevű asszonyról szól,...
Fordította: Szávai János
Két rendhagyó szerelem története
Kötetünk a Nobel-díjas író két kisregényét tartalmazza, amelyeket harminc év választ el egymástól. Mindkettő egy-egy szerelem története: Az Egyszerű szenvedély narrátora az ötvenegy...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Támogatók ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ