Bartis Attila - Az eltűnt idő nyoma
Megjelenés ideje: 2019-10
ISBN: 9789631438802
112 oldal
Ára: 2699 Ft
Az eltűnt idő nyoma
,,Minden fotográfia időparadoxon. Időn belüli időtlenség, mulandó örökkévalóság. Fényképezni nem más, mint kivonni a valóságból az időt egy pillanatra, majd visszaadni ezt a pillanatot az időnek."

Bartis Attila fotográfusként évtizedek óta kutatja, hogy mit jelent egy fénykép, íróként pedig, hogy hogyan lehetne szavakkal megragadni a fotográfia mibenlétét, és miért nem tud fényképezés nélkül létezni. Naplójegyzetekből és ,,cetlikből" áll össze Az eltűnt idő nyoma, amely egy hosszú ideje tartó gondolkodási folyamat néhol legszemélyesebb stációit gyűjti egybe.


,,Jáváról röpke három év után máris sikerült hangosan kimondanom, hogy itt egyszerűen jó nekem. Nem jobb, mint valahol máshol, hanem jó.

A fényképezésről viszont harmincvalahány év után is pimaszul nehéz valami ilyesmit kimondanom. Pedig valójában tényleg ennyi lenne. Hangosan kimondani, hogy az összes kínlódással, kudarccal, megválaszolhatatlan kérdéssel együtt egyszerűen szeretem."
SAJTÓ

Az idő mélyebb és felszínesebb nyomai. Décsy Eszter, Prae.hu, 2019. 11. 01.

Ne gondoljuk, hogy mi vagyunk a világ közepe! – Interjú Bartis Attilával Győrffy Ákos, Mandiner.hu, 2019. 11. 03.

Tetten érni az eltűnt időt – Interjú Bartis Attilával. Csejtei Orsolya, Népszava, 2019. 11. 09.

„A fényképezőgép kivisz az életbe” – Interjú Bartis Attilával. Szepesi Dóra, Könyvhét, 2019. 10. 22.

Bartis Attila: Az eltűnt idő nyoma. Bak Róbert, Ekultura.hu 2019. 11. 25.

1968-ban született Marosvásárhelyen, 1984 óta él Budapesten. Író, fotográfus. Fotográfiáiból számos kiállítást rendeztek. Első regénye, A séta 1995-ben jelent meg.
Radnóti Sándor
Radnóti Sándor esztéta, filozófus könyve egy memoár helyetti memoár: személyes emlékekben bővelkedő portrék füzére, amelyek egy hosszabb interjúval kiegészítve mégiscsak kirajzolják szerzőjük életútját...
RAJK LÁSZLÓ
Rajk Lászlóval, aki idén töltötte be 70. életévét, 2009-ben készített életútinterjút Mink András - ennek egy 2019-es beszélgetéssel kibővített, szerkesztett változatát adjuk közre kötetünkben. Gazdag életpálya...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ