A 2004-ben alapított Manó Könyvek küldetése a minőségi, de mindenki számára elérhető gyerekkönyvek kiadása. A legkisebbeknek szóló leporellóktól, lapozóktól, színezőktől és fürdős könyvektől a mesegyűjteményeken, ismeretterjesztő sorozatokon és első olvasókon át a tinédzsereknek szóló regényekig számos kiadvánnyal vagyunk jelen a piacon.

Büszkék vagyunk Varró Dániel és Maros Krisztina nagy sikerű, Akinek a lába hatos című verseskönyvére, amely 2010 könyvlistáin kiemelt helyen szerepelt, emellett díjat nyert a 2010-es Szép Magyar Könyvek versenyén és bekerült a könyvkultúra támogatását célzó Márai-program első fordulójában beválogatott 250 irodalmi könyv közé. 2011-ben jelent meg a folytatása Akinek a foga kijött címmel, amely 2011 könyvlistáin szintén kiemelt helyen szerepelt.
2013-ban jelent meg Varró Dániel Nem, nem, hanem című, gyermekeknek szóló verseskötete, melyet Agócs Írisz illusztrációi tesznek teljessé.
2014-ben folytatódott az Akinek a ... -sorozat,ezúttal a dackorszakot a középpontba helyezve, Akinek a kedve dacos címmel.
 
A 2013-as Aranyvackor díjazott Talált szív kedves kis főhőse a 2015-ös Budapesti könyvfesztiválra új, ezúttal ovis mesékkel jelentkező Pepe,a legfrissebb gyönyörűségünk. Turbuly Lilla meséjét Horváth Ildi csodaszép illusztrációi díszitik a Locsolókannából elefánt című könyvet,  melyek kedves humorukkal kiválóan illeszkednek Pepe történetéhez.
 
A Hupikék Törpikék magyarországi kiadójaként jobbnál-jobb mesekönyveket, kifestőket és foglalkoztatókat, naptárakat kínálunk.
 
A tv-sorozatból megismert George, a bajkeverő majom galibákba keveredik, és újabb és újabb dolgokat tanul meg, mint például a George és a színek és George takarít , A George a dinoszaurusz nyomában és George a kutyakiállításon című füzetekben.

A Manó Könyvek kiemelt sorozatai közé tartoznak a Barátnőm, Bori és a Barátom, Berci, amelyek rövid idő alatt a gyerekek kedvenceivé váltak. Az óvodásoknak szóló füzetek után a kisiskolások is nagyon megszerették a regényeket, a Bori a lovastanyánt és a Bori és a szerelmes levél és a Bori a titokzatos várkastélyban is nagy kedvencük lett.

A kisebbek számára számos lapozót és leporellót kínálunk.
Legsikeresebb lapozóink az Állatszámláló és a Négy évszak az öreg tölgyön, az Első képes óriásszótáram, a Lurkószámláló és a Vidám állatszámláló.
Leporelló-sorozatunk Gábor Emese illusztrációival és mondóka válogatásaival 2010-ben a Téli mondókák kötettel indult, amely már kibővült a Tavaszi mondókák, a Nyári mondókák, az Őszi mondókák és a Hónapsoroló, valamint a Majd megnövök én kötetekkel.
Eszes Hajnal Állatkereső, Kikelet, Kiskarácsony, Egy nap a bölcsiben szintén a kicsik kedvence.
Papp Anikó Míra és Papp Viktória Napsorolója a hét napjait segít megtanulni.
Újdonságunk Tekergő, az óriásleporelló, ami a városba kalauzol. Menj végig az úton, kalandra fel!

Nagyon népszerű a puzzle-könyv sorozatunk. Az Európa, a Világunk hét földrésze, A világ állatai, a Magyarország, a Felfedezők, a Mindent a lovakról, Az őskor dinoszauruszai című kötettel  játékos formában tanulhatnak a gyerekek, a Karácsony és Az első meséim pedig a legkisebbeknek is jó szórakozást nyújt a bájos mesék mellé.

Igen népszerűek a Meseböngésző és Óriásböngésző című könyveink is. A Böngésszük a természetet! című sorozatunk első része Christine Henkel A mezők világa című böngészője, amiből mindent megtanulhatunk a rétek, mezők élővilágáról.

Ismeretterjesztő sorozatunk Magyarország, Erdély, a Balaton, Európa csodái és Budapest helyszíneire kalandozza el érdekes feladatokkal az olvasókat.
A 2012-ben indított sorozat, a Kistudósok szókincstára az Évszakok után a Lovak és pónik, majd az Emberek résszel bővült.

Kiemelkedően sikeres Ursula Jones – Sarah Gibb: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma című kötetünk. Szintén Sarah Gibb csodálatos, egyedi illusztrációi díszítik a 2012-es Aranykönyv díj nyertes Aranyhaj című mesekönyvet is, ugyanúgy, ahogy a Szépség és a Szörnyeteg klasszikus történetének sok részlettel bővített, humorral is átszőtt szövegvilágát.

Kiemelkedően sikeres könyveink közé tartozik még Boldizsár Ildikó által válogatott és szerkesztett A csuka parancsára című orosz népmese gyűjtemény. A Kun Fruzsina illusztrálta kötet 2012-ben Szép Magyar könyv különdíjat nyert. Szintén páratlan szépségű, korosztálytól függetlenül örökérvényű és élvezhető Maros Krisztina Tücsök a Holdon című képeskönyve.

A 18 tematikus kötetből álló, Mesélj nekem mesekönyv-sorozatot olyan kiváló magyar illusztrátorok munkái díszítik, mint Szalma Edit, Kállai Nagy Kriszta és Kiss István. A meséket válogatta és a köteteket szerkesztette Luzsi Margó.

Több igazán különleges mesekönyvvel is büszkélkedhetünk, ilyen a gasztronómia világába bevezető Hami, illetve Karla Schneider és Claudia Carls Cinege Mici című mesekönyve, vagy Kajsa Gordan és Mia Maria Güettler: Kifli kutyaoviba megy című kötete és Tasnádi Emese: Julijuli és Mackó, melyet Agócs Írisz illusztrációival és Tóth Zita: Filc, a zoknimuki és az Öreg kút titka.

Az Angliában már nagy sikereket elért fiatal szerző, Alex T. Smith Claude-sorozata a gyerekek és szülők között egyaránt népszerű. A Claude a városbant követte a Claude nyaral című kötet, amely bekerült a könyvkultúra támogatását célzó Márai-program első fordulójában beválogatott 250 irodalmi könyv közé. A micisapkás kutyus és Bolyhos Zokniuraság kalandjai folytatódtak: Claude a cirkuszban, Claude vidéken és Claude a rivaldafényben részekkel. A Claude a sípályán 2013 novemberében jelent meg.
 
Az Olvass velem! könyvsorozatunk Magyarországon egyedülálló. A színessel és nagyobb méretű betűvel szedett mondatokat az éppen olvasni tanuló olvashatja, a szülő, nagyszülő pedig a mese többi részét. Így lesz egyszerre gyakorlás, és közös, családi móka az olvasás. Főként a lányok közt népszerűek a vagány kislány, Rozália kalandjai: Rozália királykisasszony és a titkos recept, a Rozália királykisasszony megmenti a tündérkirálynőt, valamint a Rozália királykisasszony és a kagylóhéjpalota.
Egy kicsi sárkány, és barátja, Teó kalandjairól szólnak: Dudu, a kicsi sárkány és Dudu, Sárkányváros hőse című könyveink.
Csodaszablya Lali és a varázstérkép és Csodaszablya Lali kiszabadítja Kazmírt szintén izgalmas olvasmány a betűkkel ismerkedőnek.
Új szereplőnk Léna, az ő első történetének címe: Léna és a csillagbalett.
 
A már önállóan olvasókat, a 8+ -os korosztályt céloztuk meg a Titkos királyság című sorozatunkkal. Az elvarázsolt palota és Az unikornisok völgye főszereplője a három barátnő:Nelli, Fanni és Jázmin, akik egy nap furcsa kis ládikót találnak az osztálytermükben. Kiderül, hogy a varázslatos ládikó segítségével elrepülhetnek egy titkos, mesebeli birodalomba, ahol éppen Vidám király születésnapjára készül mindenki. A király testvére, Keserű királynő azonban gonosz tervet forral, tönkre akarja tenni az ünnepséget. Vajon sikerül a lányoknak megtörni a királynő sötét varázslatát? Olvassátok el az izgalmas sorozat első részét, és megtudjátok a választ!
A második részben Nelli, Fanni és Jázmin alig várják, hogy a varázslatos ládikó segítségével megint elrepülhessenek a csodálatos, mesebeli birodalomba, a Titkos Királyságba. Nem kell sokáig várniuk, mert Keserű királynő újabb gonoszságot eszelt ki. Ezúttal az Unikornisok völgyében okoz zűrzavart, ahol mindenki a híres versenyre, az Arany Játékokra készül. Ismét a lányokra vár a feladat, hogy megvédjék a birodalmat. Vajon sikerül-e elűzniük a falánk hernyókat az egyszarvúak varázslatos földjéről? Ez is kiderül!
A harmadik és negyedik rész, a Felhő-zátony és  a Sellő-sziget is kapható már!
 
Szintén az önállóan olvasókra gondoltunk, amikor útjára indítottuk  az Agatha nyomoz-sorozatot, amely tele van fiúk és lányok számára egyaránt szórakoztató és izgalmas kalandokkal.
A fáraó rejtélye című első részben Agatha Mystery tizenkét éves, egy hatalmas házban él Londonban világutazó szüleivel (akik egyébként szinte sosincsenek otthon), kedvenc macskájával és Mr. Kenttel, az egykori ökölvívóval, aki komornyiként szolgál a Mystery családnál. Agatha igazi jó tanuló, ráadásul kivételes emlékezőtehetséggel bír; felnőve híres detektívregény-szerző szeretne lenni. Nem így unokabátyja, Larry, az Eye International detektíviskola trehány és lusta diákja. Egy nap, mikor Larry új vizsgafeladatot kap az iskolától, kétségbeesetten felhívja Agathát, hogy a segítségét kérje. Meg kell találniuk egy igen értékes egyiptomi írásos táblácskát, melynek titokzatos módon nyoma veszett. A kis kompánia nem késlekedik, repülőre szállnak, hogy Agatha Christie regényhőseinek módszerét alkalmazva, csavaros eszüket használva rátaláljanak a rejtély nyitjára.
A rejtélyes bengáliai eset című kötetben Agatha Mistery épp egy izgalmas krimit készül megnézni patinás otthonának vetítőtermében, amikor unokatestvére, az esőtől csuromvizes Larry beront hozzá. Új vizsgafeladattal bízta meg a Sólyomszem Detektíviskola, és tudja jól, Agatha nélkül esélye sincs, hogy megoldja a rejtélyt. Ezúttal Indiába kell utazniuk - meg kell találniuk a híres és roppant értékes bengáliai gyöngyöt, ami titokzatos módon eltűnt Káli istennő templomából. Ráadásul a szentély őrének is nyoma veszett, csak egy akadozó hangfelvételt hagyott maga után.
Az ifjú nyomozókat most is elkíséri Mr. Kent, a komornyik, és Watson, a macska.
 
Nógrádi Gergely tollából , Hajba László rajzaival kel életre, és csodálatos mesevilágba repít A csodakosaras.  A lebilincselően izgalmas kisregény, amelyben főszerepet kap a bűbáj, a becsület és a barátság. No meg egy nagyszerű sportág: a kosárlabda. Ismerd meg a Kenguruk legemlékezetesebb kosárlabda mérkőzésének lélegzetelállító történetét, és a világ egyik legkedveltebb labdajátékának legfontosabb szabályait! Ennek a fele se tréfa: Oli büntetésben van! Sipi bácsi megtiltotta neki, hogy játsszon a karácsonyi kosárlabda döntőn.
Így aztán nélküle futnak ki a Kenguruk a pályára. Szegény Oli! Rajtad már csak a csoda segíthet! Vagy?...
Vagy egy boszorkány titkos varázsitala!
Úgy ám, Rézi mama sunyi cselt sző, így válik Oli a suli legjobb kosarasává.Ám de mi lesz, ha fény derül a szélhámosságra?Vajon meddig tart a rejtélyes csodafőzet hatása?
És visszakapja-e végül a játéktudását Bikács, a nagycsapat sztárja?

 
Nem csak fiúknak, és nem csak kosarasoknak izgalmas A bajnokság című sorozatunk, amely egy kosárcsapat tagjainak életét mutatja be azon a nyelven, ami a 10+ korosztálynak is élvezetes és gördülékeny. A Ketten a palánk alatt és a Védelemben után is folytatódnak Stifti és a Sharks kalandjai. A sorozat kapcsán a Manó Könyvek és a MKOSZ egy mozgalmat indít Olvass és kosarazz! szlogennel.

A Sherlock, Lupin és én-sorozat első része, A fekete dáma 10 éven felülieknek kihagyhatatlan élmény. Hogy miért?Elgondolkodtál már azon, mi lett volna, ha a híres nyomozó, Sherlock Holmes és Arséne Lupin, a gáláns szélhámos gyerekkori barátok lettek volna? A történetben Irene Adler kislányként ismerkedik meg velük Saint-Malóban, egy tengerparti városkában Franciaországban. Találkozásuk egybeesik egy rejtélyes gyilkosság, valamint a Pikk Dáma (Martigny asszony) ellopott gyémánt nyakéke utáni nyomozással. Az eszes és kíváncsi Irene a fiúkhoz csapódik, és a trió tagjainak hajmeresztő kalandokban van részük.
A csibészes, sodró regényben természetesen győzedelmeskedik a jó, a különc kis figurák megismerik az igaz barátság erejét, és azt, hol a határ bátorság és vakmerőség között. Végül megsejtik azt is, hogy a felnőttek jelenléte és cinkossága néhol igen jótékony lehet. Hát, ezért.
 
A második rész címe: Utolsó felvonás az Operában, amelyben rejtélyes gyilkosság dúlja fel az opera világát. Irene, Sherlock és Lupin megbeszélik, hogy Londonban találkoznak. Lupint azonban hiába várják a barátai, mert apját, Théophraste-ot lopás és gyilkosság vádjával letartóztatták. Azzal gyanúsítják, hogy ő ölte meg Alfredo Santinit, a nagy zeneszerző, Giuseppe Barzini titkárát. A három gyerek tisztázni akarja a vádak alól, ezért nyomozni kezdenek. Fordulat fordulatot követ - többek között a mocskos Bethnal Green negyedben megmentik a híres szopránénekesnő, Ophelia Merridew életét -, végül pedig Sherlock és társai leleplezik a bűnöst, akire soha senki sem gyanakodott volna.
 


Az első 13+ korosztálynak szóló könyvünk a 2012 őszén indított Lélektársak-trilógia első része, a Sky volt. A savantok szövevényes világába kalauzoló akciófilmesen izgalmas, sodró cselekményű regény méltán népszerű a kamaszok körében, a 2013 májusában megjelent Phoenix, a sorozat második része. Londonban játszódik, ahol a tizenhét éves Phoenix egy bűnözőkből álló savant banda tagja. Phoenix különleges adottsága, hogy képes mások agyát blokkolni, az időt ,,lefagyasztani". Ezt a képességét zsebtolvajként kamatoztatja, amíg nem találkozik Yves Benedicttel. A fiúról azonban hamar kiderül, hogy nem csupán egy célpont ... Ő a lélektársa, de az egymásra találás ezúttal sem egyszerű, mert a Közösség a hatalmában tartja Phoenix múltját, és a jövőjét is magának követeli. Vajon ők az erősebbek vagy a fiatalok közti kapocs?
A trilógia záró részében , a Crystalban, Crystal Brook a család fekete bárányának számított; senki sem vette észre, hogy neki is savant képességei vannak. Eddig...
Mikor nővérével,Diamonddal Denverbe utaznak, egy véletlen folytán megismerkednek
a nagyon dögös és lehengerlő Benedict testvérekkel. Diamond egy pillanat alatt fülig szerelmes lesz, és hamarosan jegygyűrű csillog az ujján. Crystalt azonban nemcsak, hogy nem hatja meg a fiúk sármja, de úgy érzi, Xav Benedictnél idegesítőbb fickóval nem találkozott még életben.
Diamond esküvőjét Olaszországban, Velencében tartják; itt gyűlik össze a két család. Közös ellenségük végre elérkezettnek látja az időt a támadásra. Crystalnak és Xavnek össze kell fognia, ha meg akarják védeni szeretteiket és megfejteni egy rég elfeledett titkot.
 
Rólad - Neked!


Kalapos Éva: D.A.C. - EGY ÚJ ÉLET
című regénye tényleg Rólad szól, Neked! Unatkozol? Magányos vagy? Vagy csak egyszerűen úgy érzed, az életed egy irtó nagy káosz? Így van ezzel a 16 éves Fellegi Flóra is, aki egy budapesti lakóparkban él elfoglalt apjával és idegesítő öccsével. Kevés barátja van, a pasizásban tapasztalatlan, egyedül a filmekért rajong mániákusan. Amikor azonban megismeri a kicsit fura, de nagyon vagány Zsanit, az élete fenekestül felfordul, és világossá válik az is, hogy idővel minden titokra fény derül...

Lépj be te is a D.A.C. világába, és éld át velünk a kalandokat! Barátság, szerelem, család, problémák és megoldások - D.A.C.!
 
 
A Kiadó folyamatosan bővíti kiadványainak körét annak érdekében, hogy minél szélesebb korcsoporthoz juttathassa el kiadványait.

Daisy Meadows
Fordította: Csépányi Zsuzsanna
A mindig napsütötte Barátság-erdőben most kivételesen mindent tündöklő hó borít, mert kezdetét vette a három napig tartó Fagyos Fesztivál. A kisállatok vidáman hógolyóznak és szánkóznak, a Galóca kávézóban...
Csapody Kinga
"Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda?" - ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban, amikor a család hosszabb útra indult.
Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott,...
Quentin Gréban és 31 magyar szerző
Sokszor azoknak fogalmazzuk meg a legnehezebben, hogy mennyire fontosak nekünk, akiket a legmélyebben, megmásíthatatlanul szeretünk. Akikkel a kötelékünk nem vágható el.
Ők az édesanyáink, és ezek...
Holly Webb
Fordította: Ruff Orsolya
1939-et írunk, és Londonból egy csapatnyi gyereket a vidéki Misselthwaite Manorba menekítenek. Emmie egyáltalán nem örül annak, hogy elválasztják a macskájától, és társaival együtt egy hatalmas, ósdi házba...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsoalt Oldaltérkép