- - A Föld országai - A Föld felszíne (duótérkép)
Megjelenés ideje: 2017-11-06
ISBN: 9789631364712
1 oldal
Méret: 334 x 243 x 5
Ára: 2490 Ft
A Föld országai - A Föld felszíne (duótérkép)
Kiadványunk többféle értelemben is duótérkép. Két világtérképet tartalmaz, melyek Földünket kétféle tematikával ábrázolják (1 : 45 000 000 méretarányban). Dossziéban tárolt hajtogatott térképként is lehet tanulmányozni, de nagy méretének, vastag papírjának és kevés hajtásvonalának köszönhetően, tetszés szerinti oldalával, dekoratív poszterként (92×66 cm) is remekül használható - lakás, iroda vagy iskola falán egyaránt.
A kétoldalas térkép egyik oldala a Föld országait, a nagyobb országok tagállamait, tartományait, autonóm területeit és külbirtokait mutatja be. Jelöli a bizonytalan, illetve vitatott államhatárokat, feltünteti a fővárosokat, a jelentősebb városokat és a lényegesebb földrajzi neveket.
Melléktérképeken ábrázolja a két sarkvidéki területet. A világtérkép körüli részen bemutatja az országok zászlóit, címereit - a fontosabb, nem teljeskörűen elismert államokét is.
A térkép másik oldala festői, plasztikus ábrázolással mutatja be Földünk felszínét, a szárazföld és a tengerfenék domborzatát egyaránt. Azonos ábrázolásmódú melléktérképeken lehet tanulmányozni az Északi- és a Déli-sarkvidék területét. A világtérkép alatti metszetrajz Földünk domborzati viszonyait mutatja be a Mount Everest szélességi köre mentén. Listába szedve megismerhetjük a Föld és felszíne fontosabb adatait, "rekordjait".
Az egymást kiegészítő két térkép átfogó képet nyújt bolygónk domborzati és politikai viszonyairól. Hozzájárul az általános műveltség elmélyítéséhez, segíti a turisztikai úti célok kiválasztását és a tájékozódást.
Ez a kötet az érettségire való felkészülést nem általános összefoglalással, és nem is előregyártott feleletsémákkal kívánja segíteni, hanem a nyilvánosságra hozott témakörök teljes...
Az érettségire való felkészülést segítő, számos általános összefoglaló munkával szemben ez a kiadvány nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Emberi...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ